Szanowni Państwo,

Z wielką satysfakcją zapraszamy do zapoznania się ze stroną Fundacji Ochrona Polskich Lasów używającej również skrótu OPL - www.fundacjaopl.pl. Zaśmiecanie środowiska naturalnego wody, powietrza, ziemi w ostatnim okresie czasu przybrało poziom katastrofalny. Codziennie media publikują informacje dotyczące dewastacji przez człowieka środowiska naturalnego. Cały czas jesteśmy bombardowani informacjami o smogu. Niestety nasz kraj zaliczany jest do największych trucicieli powietrza. Właśnie zakończono obrady szczytu klimatycznego ONZ pod nazwą COP24 (Conference of the Parties). To globalna konferencja na której negocjowane były działania na rzecz polityki klimatycznej. Będziemy do niej wracać jeszcze wiele razy. Abyśmy mogli funkcjonować na bieżąco, prosimy wszystkich, którzy chcą się przyłączyć do naszych głosów związanych z ochroną przyrody, o przesyłanie artkułów, zdjęć, filmów, które będziemy publikować na naszej stronie. Osoby, przedsiębiorstwa, które wesprą naszą działalność finansowo, odpowiednio wyróżnimy.

Zarząd Fundacji OPL

2019-06-17 12:39

Konkurs fotograficzny „NASZ LAS”

Zbliżające się wakacje dzieci i młodzieży, wyruszających na zasłużony wypoczynek po wyczerpującym roku szkolnym, to czas kiedy będziemy dokumentowali swoje przeżycia za pomocą aparatów fotograficznych. Nie ważne czy będziemy robić zdjęcia aparatami znanych firm czy przy pomocy aparatów umieszczonych w telefonach komórkowych, każdy może utrwalić coś, co będzie się kojarzyło z lasem, przyrodą.

2019-06-07 15:50

Partnerstwo

13 maja br. w miejscowości Łupawsko doszło do spotkania przedstawicieli trzech organizacji:

• Polskiego Związku Zrzeszeń Leśnych
  • Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Pojezierza Bytowskie” i
  • Fundacji Ochrona Polskich Lasów.

Fundacja Ochrona Polskich Lasów
83-333 Garcz, ul. Widokowa 2